Workshop - Desembrood

Deze workshop is volzet. Wens je op de wachtlijst geplaatst te worden? Neem dan contact op via cultuur@wielsbeke.be.

Heb je zelf wel eens brood gebakken, dan weet je dat vier ingrediënten de hoofdrol spelen: meel, water, rijsmiddel en zout. Voor het meeste brood is dat rijsmiddel gist. Bij het maken van desembrood wordt er geen gist toegevoegd, maar een starterdeeg. 

Maar hoe maak je een goed desembrood? En hoe loopt dat proces? Welk werkritme en schema moet je aanhouden? Hoe ga ik thuis aan de slag? Tijs van ExtraBrood biedt op deze en vele andere vragen een antwoord. Tijdens de workshop maak je kennis met het volledige proces van desembrood, leer je een startercultuur onderhouden en natuurlijk ook tips en trics over het bakken zelf. 

Elke deelnemer gaat naar huis met een brood, het recept en proces én een stukje starter waar je thuis verder mee aan de slag kan.

Min. 8, max. 15 deelnemers

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
ExtraBrood, Vijvedreef 129, Sint-Baafs-Vijve donderdag 10 maart 2022 - 19:00 Uitverkocht