Vlaanderen Feest! 2024: Lien Willaert en Jan Verheyen | lezing en film

Op de Vlaamse feestdag, donderdag 11 juli, zakken Lien Willaert en Jan Verheyen nog eens af naar hun vertrouwde Koekelare voor een avondvullende beleving. Jan brengt eerst zijn lezing ‘Het succes van de Vlaamse film?’, waarna het regisseurskoppel hun laatste film ‘Het geheugenspel’ voorstelt. Tussendoor trakteert de cultuurraad met een broodje.

Om 18 uur trapt Jan Verheyen de avond op gang met zijn lezing over het succes – met vraagteken – van de Vlaamse film. De laatste tien jaar boomt de Vlaamse film als nooit tevoren. Onze films en regisseurs veroveren de wereld. Of lijkt dat alleen maar zo? Jan Verheyen (Dossier K.Zot van A.Het vonnisRed Sandra, …) is insider en zelf succesregisseur. Hij scheidt mythe van werkelijkheid, zoekt een verklaring voor dit fenomeen, nuanceert en vervolledigt. En niet te vergeten: hij entertaint met anekdotes en raak gekozen fragmenten. 

Wie naar de lezing komt, krijgt er meteen een gratis drankje bovenop. In de pauze trakteert de cultuurraad bovendien alle aanwezigen op een worstenbroodje om de grootste honger te stillen.

Vervolgens laten we ons om 20.30 uur zakken in het pluche van De Balluchon voor een heerlijk spannende filmavond. ‘Het Geheugenspel’ is de Vlaams-Nederlandse verfilming van het eerste gezamenlijke boek van Nicci French. Lien Willaert en Jan Verheyen durfden het aan om voor het eerst een boek van het beroemde schrijversduo in beeld te vatten. Het resultaat is minstens even spannend als het origineel! 

Acteurs zijn o.m. Louis Talpe, Gilda De Bal, Lynn Van Royen, Vic de Wachter en Anna Verheyen.

Na de film blijven Lien en Jan nog even hangen, zodat je hen alles kan vragen wat je wil over het maken en het succes van deze film. Een unieke gelegenheid!

17.15 uur deuren open, 18 uur lezing, 20.30 uur filmvertoning

Toegang: gratis – reservatiekost 2 euro (één ticket voor lezing en film, gratis drankje voor wie meteen naar de lezing komt)


Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
De Balluchon, Koekelare donderdag 11 juli 2024 - 18:00 Tickets bestellen