Sien Eggers - U bent mijn moeder

In ‘U bent mijn moeder’ geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Stefan Perceval bewerkte dit verhaal tot een moeder-dochter-confrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.

'U bent mijn moeder' gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald. Zich dingen niet meer herinnert. Moet leven in een verzorgingstehuis. En denkt dat niemand haar komt bezoeken.

“Ik ben hier nog de beste van allemaal”, zegt ze over haar buren in het tehuis. Ze zal het blijven herhalen tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Het hardvochtige proces van verdwijnen.

Greet Sels schreef hierover in De Standaard: “De verdienste aan deze voorstelling is dat ze niet gevoelig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.”

CREDITS:
Productie: HETGEVOLG
Tekst: Joop Admiraal
Spel: Sien Eggers en de Hartenspelers
Bewerking en regie: Stefan Perceval

De voorstelling ‘U bent mijn moeder’ kadert in de Dementievriendelijke week.

OPGELET: VERANDERING LOCATIE: Omwille van het COVID19-virus en de mogelijk te nemen maatregelen ter bestrijding van het virus, werd beslist om de voorstelling te verplaatsen naar CC De Schakel te Waregem.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid