OTO speelt KING LEAR 2020

King Lear stichtte samen met zijn kompanen Gloucester en Kent het Rijk, over de oude grenzen heen. Maar de geest is uit de fles. Het zijn verwarrende tijden. Het Rijk kreunt onder het beleid van een oude mannen-generatie, die hardnekkig de eenheid wil bewaren. Een jonge generatie stelt de idealen van het Rijk in vraag: het is buigen of barsten.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cardelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft  een geweten. Zij weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten.

Parallel  aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmundd en Edgar.

Doordat zijn drie dochters zich tegen de idealen van het Rijk keren, kan de zieke Lear dit ultieme verraad alleen maar persoonlijk nemen. Hij barst. En met hem het Rijk.

 

 

Een geactualiseerde bewerking van ‘King Lear’, waarin tegemoet gekomen wordt aan het teveel aan personnages rn verhalen in het oorspronkelijke drama, maar met behoud en intrige, het wantrouwen, het verraad, de drang naar macht, het generatieconflict… de poëzie.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
Het Bedrijf, Oostduinkerke zaterdag 7 maart 2020 - 20:30 Tickets bestellen
Het Bedrijf, Oostduinkerke zaterdag 14 maart 2020 - 20:30 Tickets bestellen
Het Bedrijf, Oostduinkerke zondag 15 maart 2020 - 17:00 Tickets bestellen
Het Bedrijf, Oostduinkerke dinsdag 17 maart 2020 - 20:30 Tickets bestellen
Het Bedrijf, Oostduinkerke zaterdag 21 maart 2020 - 20:30 Tickets bestellen
Het Bedrijf, Oostduinkerke zondag 22 maart 2020 - 17:00 Tickets bestellen