On expedition

Het Houtlands Harmonieorkest trekt ter gelegenheid van het nieuwjaarsconcert opnieuw naar zuidelijke regionen. Ditmaal onderneemt het orkest een heuse muzikale expeditie naar Antarctica. Trek je warmste kleren aan en ga mee op ontdekkingsreis naar de ijskoude en mysterieuze wateren op het koudste continent ter wereld.

Expedition van Oscar Navarro

Centraal in dit nieuwjaarsconcert staat het werk ‘Expedition’ van de Spaanse componist Oscar Navarro. ‘Expedition’ is een symfonisch gedicht geïnspireerd op een reis naar de ijskoude en mysterieuze wateren van Antarctica die een groep inwoners van een dorp heeft ondernomen. Het is een reis vol schoonheid, mysterie en actie waarbij alle gebeurtenissen op een meesterlijke manier zijn uitgewerkt in een prachtig muzikaal geheel.

Uitdagend hoornconcerto voor vier hoorns


Hoorniste uit eigen rangen Marlies Callebert laat zich voor haar masterproef in juni 2024 begeleiden door het Houtlands Harmonieorkest. Samen met medehoornisten Lynn Tijssen, Claudia Rigoni en Frans Van Gorsel zetten ze hun tanden in Schumanns fraaie, maar zeer uitdagende ‘Konzertstück op. 86 voor vier hoorns en orkest’. Bent u ook benieuwd naar de uitvoering van dit unieke werk? Wilt u graag ontdekken welke andere verrassingen u nog te wachten staan? Koop dan nu snel uw tickets en geniet van een inspirerende muzikale avond!


Houtlands Harmonieorkest


Het Houtlands Harmonieorkest treedt naar buiten als een dynamische groep talentvolle musici. Samen met een goed werkend bestuur is het Houtlands Harmonieorkest uitgegroeid tot een samenhangend, mooi uitgebalanceerd harmonieorkest. Het orkest neemt vaak deel aan verschillende wedstrijden en maakt buitenlandse concertreizen. De artistieke leiding is sinds 2003 in handen van dirigent Nico Logghe.


Praktische informatie
- Zaterdag 13 januari 2024 om 20u00 (deuren 19u30)

- CC De Brouckere, Aartrijksestraat 6, 8820 Torhout
- Tickets kosten 15 euro (incl. cunsumptie in Club de B) en zijn te koop op www.ticketwinkel.be

- Sociaal tarief van toepassing en kinderen < 12 jaar gratis. 


Tickets bestellen