Lisa Del Bo | Niet alleen

Lisa Del Bo zingt vrijuit over haar geloof. Voor mij is dat echt een droom die uitkomt, zegt de zangeres daarover. Veel mensen weten dat ik gelovig ben, ik dirigeerde ook twintig jaar het kinderkoor in onze kerk. De voorbije jaren zong ik een reeks kerstconcerten waarbij ik steeds uitdrukkelijker mijn geloof uitte. Ik merk dat dat voor veel mensen belangrijk is.

Het is inderdaad opmerkelijk en hartverwarmend hoe Lisa Del Bo, in het echte leven Renilde Goossens, zonder schroom en met groot enthousiasme getuigt over haar geloof. Ik heb geen yoga of hardlopen nodig, lacht ze. Gewoon door naar een misviering te gaan, word ik blij en helemaal zen. Ik voel ook niet de behoefte om belerend of bekerend te zijn. Laat me maar gewoon meegeven hoe fijn het is te mogen geloven, te weten dat er Iemand is die bij je is en altijd met je meegaat.

Mijn boodschap over geloven is: doe het gewoon, waag de sprong. Vertrouw erop dat Onze-Lieve-Heer er is en dat je met zijn hulp alles aankunt. Ooit vroeg mijn man, de liefste man ter wereld trouwens, mij: ‘Hoe kun jij zo in het leven staan? Jij maakt je nooit zorgen over geld en materiële zaken.’ Ik denk dan aan de Bergrede: kijk naar de vogels en de bloemen. Met de jaren word ik almaar meer onthecht. Ik voel me echt gezegend en begenadigd dat ik al mijn hele leven mag geloven. Dat gevoel wil ik al zingend duidelijk maken.

Met 'Lisa gelooft' begon Lisa del Bo aan een verhaal dat Vlaanderen raakte. Meer dan 15000 mensen kwamen naar haar kerkconcerten. Nu zet ze dat verhaal verder met 'Niet Alleen'. Lisa is op zoek gegaan naar liedjes met een ziel en vond een schat van hoopvolle, spirituele en religieus geïnspireerde nummers die mensen verbinden en die op een fijne manier laten zien dat je nooit alleen bent.


Tickets: 16 euro
Info: contact@mariaommegang.be | 0474 91 48 80

Een organisatie ten voordele van Maria Ommegang Poperinge.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
Sint-Janskerk Poperinge zondag 20 oktober 2024 - 15:00 270 tickets beschikbaar Tickets bestellen