Julian Lampert | Piano- en orgelconcert

De Russisch-Amerikaanse pianist en componist Julian Lampert woont en werkt sedert vorig jaar in Koekelare. Een muzikale voorstelling op het orgel, aangevuld met piano, in de Sint-Martinuskerk.

Julian werd geboren in Rusland en heeft Poolse en Franse roots.  Zijn familie emigreerde naar de Verenigde Staten en Julian kreeg zijn opleiding in Boston.  Zijn belangrijkste leraar piano en harmonie was zijn moeder, Prof. Elena Lampert (Ph.D. Moscow Conservatory).  Aan het Amherst College werkte hij ook met Pulitzer Prize-winnaar Lewis Spratlan en Dorothy Taubman.

Julian Lampert componeert voor verschillende instrumenten en in diverse muziekgenres: film, klassiek, hedendaags, koormuziek, jazz, latin en wereldmuziek. Hij is lid van de Belgian Screen Composers Guild. Daarnaast is hij docent, o.m. aan de European School in Brussel, en uitvoerend muzikant. Hij performde uitgebreid doorheen de Verenigde Staten, West- en Oost-Europa. Nu concerteert hij in zijn nieuwe ‘hometown’ Koekelare.

Tijdens dit openingsconcert bespeelt hij afwisselend het orgel van de Sint-Martinuskerk en de klassieke piano met een mix van Belgische en buitenlandse componisten: Abraham van den Kerckhoven, Ludwig van Beethoven, Julian Lampert, J.S. Bach en Charles Gounod (Ave Maria).

Eindigen doet hij met een muzikale verrassing die iedereen vrolijk zal stemmen. Kom kennis maken met Julian, zijn werk en de diverse muziek die hij exclusief ten gehore brengt.

Achteraf klinken we op de beleefde schoonheid met een glas en een hapje.

Tickets: 15 euro

Een organisatie van cultuurdienst Koekelare en Ginter.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
Sint-Martinuskerk, Koekelare zondag 26 mei 2024 - 17:00 Tickets bestellen