José De Cauwer & Frederik Backelandt - Koershelden

Samen met José De Cauwer, dé wielerstem van Vlaanderen, duikt journalist Frederik Backelandt de wielergeschiedenis in. De grote wielerkampioenen zijn de leidraad van een entertainende en muzikaal opgeluisterde zaalshow vol wieler anekdotiek. Al hun koershelden komen aan bod, van Fausto Coppi tot Eddy Merckx, van Jacques Anquetil tot Bernard Hinault, van Gino Bartali tot Tom Boonen. En tegelijk maakt het duo heel wat zijsprongetjes naar het wielrennen en de kampioenen van nu. Mathieu Engels zorgt voor de muzikale soundtrack.

De koers toen en nu: hetzelfde principe maar toch to-taal anders! Over hoe je eerst het bord van een ander moet leegeten. Over hoe veeleisend het wielrennen tegenwoordig wel is. Over hoeveel beter het vroeger was… of net niet? En over de strafste stoten van José. Da’s Koershelden! 

Alle voorstellingen en workshops georganiseerd door de cultuurdienst zijn UiTPAS-activiteiten! Je kunt hierbij punten sparen. Ook is het kansentarief op onze voorstellingen van toepassing.

 Heb je een UiTPAS aan kansentarief en wens je een ticket te kopen? Neem dan contact op met cultuur@wielsbeke.be of 056 67 45 38.

Start online verkoop: 01/07/2024 om 8:00

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
OC Leieland - Guido Gezellestraat 55B, 8710 Wielsbeke donderdag 24 april 2025 - 20:00 Binnenkort beschikbaar