Het Prethuis | De Serviceflat

Mariette Vandecasteele wordt, na lang aandringen door haar zoon Philippe in een serviceflat geplaatst. Eentje die hij nota bene zelf uit de grond heeft gestampt. Hij is namelijk projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder elke week exact 10 minuten met 1 éclair die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek van zoonlief is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan, hoe ‘cool en sexy’ zijn nieuwe vriendin Natasja wel is en hoe goed hij alweer geparkeerd heeft met zijn allernieuwst Tesla. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat daar heeft hij de tijd en de tact niet voor.

 

Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Edelhart Deman. Die na een blik op Mariette’s voorschriften de boel omgooit en haar van nieuwe medicatie voorziet. Het resultaat is verbluffend, Mariette bloeit helemaal open, ze wordt fitter en energieker. Met de hulp van de goedlachse verpleegster Sofie broedt ze op een plan om haar zoon Philippe op gepaste wijze van antwoord te dienen. Of het hen lukt dat ontdekt u stap voor stap in deze heerlijk ‘gezonde’ komedie.

 

Een avond vol verrassende wendingen, heerlijke personages en boordevol humor, ook dit keer zijn deze vaste ‘Prethuis’- ingrediënten overvloedig aanwezig in ‘De Serviceflat’ en dat alles in het sappig West-Vlaams. ‘De Serviceflat’ is zoals we stilaan gewend zijn bij Het Prethuis van de hand van Jeroen Maes. Het wordt gebracht door een gedreven enthousiaste cast.

 

Spel: Tine Priem – Karin Tange – Bianca Vanhaverbeke – Peter Bulckaen – Jeroen MaesEen organisatie van cultuurdienst Koekelare.Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
De Balluchon, Koekelare vrijdag 22 november 2019 - 20:00 Uitverkocht Naar wachtlijst
De Balluchon zaterdag 23 november 2019 - 15:00 Uitverkocht Naar wachtlijst
De Balluchon, Koekelare zaterdag 23 november 2019 - 20:00 Uitverkocht Naar wachtlijst