ENSOR IS ZOT - ENSOR EST UN FOU

‘Ensor is zot’ is een opmerkelijke voorstelling over het leven van Ensor met muziek van Serge Feys. Acteur Dries Vanhegen kruipt in de huid van de kunstenaar. De voorstelling maakt deel uit van Ensor 2024, naar aanleiding van het 75-jarig overlijden van de kunstenaar.

 

Dries Vanhegen speelt Ensor. En hoe. Hij schrijft, acteert en houdt anderhalf uur iedereen geboeid met fases uit het leven van James Ensor. In zijn hoofd maken we de vertwijfeling en de onrust mee. Ensor zet zich af tegen de heersende kunststromingen, de verwaande kunstenaars en de hypocrisie.

"Ik ben een beetje omver geblazen. Het was een van de beste stukken die we ooit gezien hebben. Ik vond het echt fantastisch”, zegt toeschouwer Frouke De Cooman. Ook televisiemaker Martin Heylen was aanwezig: “Ik was er echt door gepakt. Ik vind het een enorme acteerprestatie en ook de muziek past bij de figuur van Ensor.”

 

Serge Feys, ex-TC Matic, schreef de muziek van de voorstelling. Die is geïnspireerd door het burleske in Ensors werk. Bert Huysentruyt is een van de muzikanten die de partituren tot leven mag wekken op scène. “Het eerste thema dat ik te horen kreeg van Serge zat meteen helemaal juist qua klank, melodie en toonaarden. Het plaatje klopte meteen”, zegt hij daarover.

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
DE BALLUCHON donderdag 3 oktober 2024 - 20:00 Tickets bestellen