Augustijn Vermandere - de stoet van verlangens

Zijn vader is beter, hoort hij soms, maar ‘in de schouwte is ’t beter’, denkt Augustijn Vermandere (41) dan.

 

Wat hij gemeen heeft met die vader: een lichte, vrij hoge stem, de West-Vlaamse zangtaal, enige huiver voor eigentijdse ziektes als de tijdsdruk, het plastiek, de digitale waan. En een filosofische aard, die uitmondt in zelfrelativering (‘Past up’) en een portret van de West-Vlaming (‘Noois ­genoeg’).

Muzikaal tapt hij wel uit een ander vaatje: we horen soulvolle ballads en opgewekte poprock, opvallend sober en daardoor des te treffender geproduceerd door Pedro De Bruyckere. Is dit nu een stap voorwaarts voor

AUGUSTIJN, die tot dusver als Willemsson in het Engels zong?

 

In zijn eigen taal is hij alvast beter te begrijpen, en wordt hij deel van een familie waar Brihang, Flip Kowlier, Wannes Cappelle en Yevgueni hun ding doen. Soms is de verwantschap groot, af en toe hoor je zijn eigen stem doorbreken.

 

Eerlijk, persoonlijk en authentiek. Het zijn begrippen die een rode draad blijken doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar steeds toegankelijke muziek van de zanger-muzikant.
"Noem iets 'echt' en mensen denken onmiddellijk dat het net NIET echt is. Goed zo, laat mensen maar eens nadenken!" dixit Augustijn

 

 

"En zelfs was Augustijn niet de zoon van Willem Vermandere geweest, dan nog hadden we het knappe liedjes gevonden" (4 sterren, Het Nieuwsblad)

‘Nu goed voortdoen’, zou die vader zeggen.

 

Tickets bestellen

Locatie Datum en uur Beschikbaarheid
Het Bedrijf, Oostduinkerke zaterdag 15 februari 2020 - 20:30 Tickets bestellen